ICWCBusteni

Etapa Busteni a Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata este organizata din anul 2006.
In anul 2005,  Michael Pupeza i-a propus lui Eugen Popescu  sa organizeze impreuna o etapa a acestui concurs in Romania. La acel timp concursul avea doar doua etape organizate in Italia la Val Daone si in Elvetia la Saas Fee.
Orasul Busteni ca locatie de desfasurare  a fost ales de catre Eugen Popescu, care a stabilit o colaborare pentru construirea structurii si organizarea concursului cu Primaria Orasului Busteni si Consortiul Local Busteni ( un ONG care functiona pe langa Primarie ).
Design-ul structurii de escalada construita in anul 2005 a fost stabilit de Michael Pupeza si Eugen Popescu. Costurile  acestei constructii au fost suportate de catre Primaria Orasului Busteni si Eugen Popescu.
Organizarea concursului s-a realizat de catre CAR in colaborare cu Primaria Orasului Busteni si Consortiul Local Busteni care au reusit fiecare sa gaseasca sponsori. 

Din anul 2006 etapa Busteni a ICWC  a fost organizata in fiecare an pana in prezent.
In anul 2009, Primaria Orasului Busteni a efectuat o expertiza tehnica a structurii de rezistenta a constructiei si a constatat ca aceasta nu mai corespunde normelor de securitate si era necesara demolarea ei. In aceste conditii, Primaria Orasului Busteni    i-a rugat pe Eugen Popescu si Michael Pupeza sa se ocupe de construirea unei noi structuri de escalada.
Designul acestei structuri si modul ei de functionare, au fost elaborate de Michael Pupeza si Eugen Popescu iar costurile constructiei au fost suportate integral de Primaria Orasului Busteni.


 

♦  FOTOGRAFII:    

  https://www.facebook.com/IceClimbingWorldCupBusteni/photos_albums

  http://icwcbusteni.ro/2010/